Witviswereld

Vandaag 3 mei werd de vrije hengelwedstrijd gevist op De Zaan in Wormerveer. Dit was een koppel wedstrijd, deze was georganiseerd door Rinus Ottens, Joop Derksen en samenwerking met VNK uit Medemblik. Deze wedstrijd was aangekondigd op diverse hengelsport sites en ook op Facebook was er voor een evenement aangemaakt. Op deze manier probeerde men een volle bezetting te krijgen. Dat dit tegenwoordig niet meer zo makkelijk is, bleek wel aan de aantal inschrijven 18, waarvan er door diverse omstandigheden 3 koppels zich netjes afmelden, nog 15 koppels overbleven voor deze wedstrijd.

Vandaag was de lotingsplek de parkeerplaats aan de Zaan. Daar zou om 08.00 uur geloot gaan worden. Maar omdat alle deelnemers er ruim van te voren aanwezig waren werd er een kwartier eerder gestart met loten. Wat voor de organisatie wel leuk was, is dat de koppels niet alleen uit Noord-Holland kwamen maar ook vanuit Gelderland, Utrecht en Zuid Holland en uit het oosten van Nederland. Na het loten ging iedereen naar zijn stek, deze waren zeer ruim uit elkaar uitgezet, voor zijn spullen in gereedheid te brengen voor de 5 uur vissen.

Je zag als je langs het parcours wandelde dat men zowel de feeder als de vaste stok klaar had gemaakt. Toen om half 10 het startsein klonk, gingen de voerballen en voerkorven gevuld met voer het water in en ging iedere deelnemer er eens goed voor zitten. Jammer genoeg kwam bij iedereen de beet heel moeizaam opgang. Dit was voor iedereen eigenlijk wel een verassing. De week voor de wedstrijd was er door menig geen al op het parcours getraind voor de deze wedstrijd en waren de vangsten redelijk. Men ving toen zowel brasem, voorn en bliek. Maar vandaag leek het wel of 95% van de vissen uit de Zaan waren vertrokken om de jaarlijkse voorplating proces te gaan verzorgen. 

Er was bijna geen beet te krijgen en als je een beet kreeg was dat hoofdzakelijk bliek en als je een lucky shot had, dan had je een Brasem(pje). Ook het weer zat vandaag niet echt mee. Met het loten en opbouwen was het droog. Maar vanaf half 12 begon het te miezeren en ging het steeds harder regen tot na het opruimen, dus kan iedereen zijn spullen thuis weer laten drogen. Maar hier de uitslag van vandaag:

Vak A:

1ste K. de Boer - A. Mormbarg:   9400 gram

2de  H. Delbrugge - S. Veldt:      3700 gram

3de  R Stoorvogel - C. Hardt:      3400 gram

Vak B:

1ste S. Hoope - W v Tol:             3450 gram

2de   Jansen - van As:                3100 gram

3de  J. d Bouter - T. Moed:         2600 gram

De foto's zijn gemaakt voor de wedstrijd. Helaas zijn er van de prijs uitreiking geen foto's gemaakt doordat het op dat moment hevig regende.