Witviswereld


Vandaag is er een koppelwedstrijd gevist die georganiseerd was door John Mulder en Bas Supheert.
Deze 2 mannen zijn de drijvende krachten van de Facebook groep, Witvissen wedstrijden N.O.M. Nederland. N.O.M is de afkorting Noord, Oost en Midden Nederland.
Dit is een openbare groep waarvan je lid kunt worden op Facebook. Deze groep organiseert laag drempelige wedstrijden in zowel individuele als in koppel verband.
Er wordt altijd een aankondiging gedaan op Facebook waarna de wedstrijd in de evenementen kalender wordt gezet, maar men moet zich ten alle tijden via een eventueel telefoonnummer of Pb-tje opgeven. Maar dit staat altijd in de aankondiging. 
 
De wedstrijd vandaag aan het ketelmeer was uitgeschreven voor 40 koppels en deze was binnen 2 weken helemaal vol. Er was zelfs een reservelijst aangemaakt, waar koppels zich konden laten opzetten, als er een reeds ingeschreven koppel moest afzeggen.
Vanmorgen om 07.00  uur moest men zich verzamelen in Ketelhaven en om 07.00 uur was 95% van de koppels die zich hadden ingeschreven ook aanwezig.
Toen er rond 07.30 uur werd begonnen met loten, was ook iedereen gearriveerd.
Gelijk na het loten ging iedereen zijn gelote vis stek opzoeken om zijn spullen voor deze 6 uur durende koppelwedstrijd gereed te maken.
Met het opbouwen van de vis stek was het goed weer, een mager zonnetje en een rustige zuid-westen wind.

Om 09.00 uur werd het start signaal gegeven en kon er gevist worden. Het zou voor sommige een lange zit worden want de vis liet het op de meeste stekken helemaal afweten. Maar naarmate de wedstrijd duurde werd er toch nog gelukkig door een aantal koppels vis gevangen. De wind begon onder de wedstrijd ook te draaien naar het westen en nam in sterkte ook meer toe en op een gegeven moment begon het ook nog te regen, maar dat waren maar een paar korte buien.


Wat naar het einde van de wedstrijd steeds duidelijker werd is dat de vangst echt achter bleef bij de verwachting van de deelnemers. De gewichten die er vandaag zijn gevangen zijn ketelmeer onwaardig. Waar vorig jaar nog gewichten van dik boven de 20 kilo regelmatig ter wegen werden aangeboden kwam geen koppel boven de 10 kilo vis vandaag.
Vandaag moest er iemand van de organisatie (John mulder) door hevige pijn in zijn rug eerder de wedstrijd verlaten.
De mensen van www.Witviswereld.nl  wensen John Mulder beterschap toe en dat hij maar weer snel aan de waterkant te vinden is!


 
Om 15.00 uur was de wedstrijd afgelopen en konden de weegploegen hun werk doen.
Na het wegen werd op de verzamelplaats de prijsuitreiking door Bas Supheert gedaan en dat ging redelijk snel zodat iedereen weer op tijd naar huis kon.
De organisatie was helemaal Top! 
 
De prijswinnaars zijn:


 
De Uitslagen :
 
Vak A:
 
1ste: Klaas Mozess en Henk Veenstra:        9890 gr 
2de: Jeroen Damhuis en Damhuis:             8510 gr 
3de: De Boer en De Boer:                          8320 gr 
4de: Manfred Drenthen en Peter v/d Willik: 8160 gr 
5de: Andre Rademaker en Edwin De Groot: 7080 gr
 
Vak B:
 
1ste: G.Kamerhuis en Andre ter Braak:     6800 gr 
2de: Arie Zoetekouw en Hidde Hoekstra:   6700 gr 
3de: Stoel en Rob Jansen:                        5550 gr 
4de: Homan en Dirksen:                           3650 gr 
5de: G Broekman en Maikel Roeterdink:    3150 gr 
5de: Bennie Plat en Tevering                    3150 gr
 
Totaal is er ruim 135 kg gevangen.