Witviswereld

Op zondag 29 maart werd er een individuele wedstrijd gevist aan het Ketelmeer. Deze wedstrijd was spontaan ontstaan en georganiseerd door Manfred Drenthen. Manfred deed  zaterdag 21 maart op Facebook een bericht plaatsen of er mensen geïnteresseerd waren voor een individuele wedstrijd op het Ketelmeer. Hier was de animo zo groot voor dat er  binnen no-time 22 personen zich hadden opgegeven. Deze waren  vanmorgen netjes op tijd aanwezig voor het loten. Er was ook niemand te laat ondanks dat de klok een uur vooruit moest worden gezet. Om half 8 was iedereen aanwezig en na het betalen van het inschrijfgeld werd er geloot zodat iedereen ruim de tijd had om zijn spullen te installeren op de basalt blokken. Deze waren nu nog niet glad maar dat was na afloop heel anders.

Om klokslag 9 uur werd het sein gegeven voor de start van de wedstrijd. De zware voerkorven gingen gevuld met voer en alle soorten aas, bij de meeste minimaal 50 meter, het water in. Gelukkig was het nog steeds droog maar de voorspellingen van het weer waren bijzonder slecht. Een stromachtige wind met veel regen zou in de loop van de ochtend bij ons los barsten. Na het aanvoeren was het wachten op de eerste aanbeet,  bij sommige duurde dat minimaal anderhalf uur voordat er beweging van vis in de top was. Door de zware stroming was er eigenlijk al genoeg beweging in de top waar te nemen.

Naar mate de wedstrijd vorderde zag je hier en daar dat men vis haakte die geschept moest worden. Dit is jammer genoeg niet bij iedereen gebeurt want bij de weging waren er ook enkele nullen, dit omdat men wist dat het gewicht niet genoeg was voor een prijs of helaas helemaal geen vis heeft kunnen vangen.

De eerste 2 uur was het, zoals de weerstations het aangaven, droog weer maar vanaf ongeveer 12 uur ging het hard regen en is het niet meer droog geworden. Om 3 uur was de wedstrijd afgelopen en kwam de weegploeg voor het wegen.

De personen die prijs hebben gevist zijn de volgende personen:

Vak A

1ste  B Brink        15.300kg

2de   E de Groot   10.300kg

3de   P Homan       8.000kg

 

Vak B                                         

1ste  A Profijt    14.450kg                                                                        

2de   A Goksen 13.200kg

3de   R Ansing    11.650kg  

 

Tot de volgende wedstrijd op 11 april

Mvg,

Vis Visser