Witviswereld

Vandaag, op uitnodiging van Thierry van der Linden, alias Tuurke, eens een opendeurdag bezocht van de Pestvogel in Kasterlee te België. De verhalen die ik via Tuurke altijd kreeg in onze Messenger conversatie was, dat het altijd heel druk is op zo'n opendeurdag in België. Dus vandaag naar de Pestvogel gegaan omdat deze opendeurdag het gunstig te rijden was voor mij. Na een kleine 2 uur rijden kom ik aan bij de Pestvogel en gelijk merk ik, dat de uitspraak van altijd druk helemaal klopt. Ik heb een flink aantal minuten moeten rondrijden voor een parkeerplek. Toen ik binnen kwam was het ook in de winkel volop druk met mensen die op zoek waren naar nieuwe hengelspullen voor het seizoen. Eerst maar eens zelf de winkel doorgelopen voordat ik de ruime tent in ben gegaan. De Pestvogel is goed gesorteerd van roofvis, karper en witvis materialen. Alles is er volgens mij wel te vinden voor de visser.

 

Daarna naar de tent, waar de leveranciers hun nieuwe artikelen aan het showen waren en je deze ook met eigen handen, onder toeziend oog van een deskundige voor de uitleg van het desbetreffende artikel, mocht vast pakken. Na eerst een beker koffie te hebben genomen, gelijk maar eerst naar de stand van Verpa/Geers/Barbarian gegaan. Toen Ik daar aan kwam stonden de mannen aan diverse belangstellende voor de Verpa/Geers/Barbarian producten deskundige uitleg te geven, hoe en wanneer je het beste deze producten kunt gaan inzetten. Na een minuut of 10 te hebben gewacht kwam als eerste Thierry naar mij toe om handen te schudden en voor een praatje. Hij vertelde dat het al de hele morgen lekker druk was bij de stand en dat iedereen het best wel druk had. In de tussen tijd was ook Rene Peeters en Bjorn Bols van Tuurkes team er bij gekomen en met deze maakte ik voor het eerst persoonlijk kennis. Ook Danny van team Tuurke was aanwezig en ook deze gaf uitleg over de producten.

 

Nadat ik een tijdje met de mannen heb staan praten, ben ik zelf eens langs alle stands gelopen om hun nieuwe artikelen te bewonderen. Iedere leverancier had alles netjes uitgestald en het zag er allemaal tip top uit. Toen ik rond 13.00 uur aan Thierry vroeg of hij wist waar de Red Balls stond in de winkel vertelde hij, dat deze reeds uitverkocht was, maar dat Geert Pakvis onderweg was om deze met spoed aan te vullen. Dus heb ik gewacht tot Geert Pakvis met o.a. de Red Balls bij de Pestvogel binnen zou komen. Ik had namelijk een collega visser beloofd, deze wilde de Red Balls zeer graag hebben, om deze vanuit België mee te nemen en belofte maakt schuld, dus heb ik daarop gewacht. Nadat ik de Red Balls had afgerekend met nog wat kleine dingen voor mijzelf ben ik daarna weer naar Nederland gereden.

Voor vissers die nog nooit op een opendeurdag zijn geweest, is het zeker een echte aanrader om eens te gaan kijken!