Witviswereld

Vandaag zondag 8 februari 2015, hebben we de 1 na laatste vrienden viswedstrijd die door Enkhuizer's Hengelsport wordt georganiseerd, gevist in de haven van Enkhuizen.                           Gelukkig was het vandaag lekker droog weer met... een noorden wind, waardoor het nog steeds fris aanvoelde. Dus je winterpak moest je vandaag nog steeds gebruiken.

Het was vandaag een koppelloot wedstrijd waar een "Topper" wordt gekoppeld aan een mindere "Topper" en waar we nog wat van elkaar kunnen leren. Er deden vandaag 7 koppels mee en omdat er door omstandigheden 1 persoon had moeten afzeggen, wat ruim van te voren was gebeurd, moest er 1 persoon alleen vissen. Van deze persoon zou de vangst gewicht vermenigvuldigd worden met 1,5 keer.

Toen ik om kwart voor negen langs het water reed zag ik direct dat het water heel helder was, eigenlijk te helder. Ik had het idee dat het vandaag heel moeilijk zou gaan worden met hele grote kans op heel weinig vis. Dit kwam na de weging ook uit. De vorige wedstrijd was er met 5 koppels ruim 80 kilo vis gevangen, vandaag bleef de teller staan op 22 kilo met 7 koppels!

 

Na het loten van je stek nummer en koppelmaat ging iedereen toch met goede moed beginnen met het opbouwen van zijn spullen. Omdat iedereen ruim voor 10 uur gereed was met het opbouwen van zijn spullen werd er een half uur eerder begonnen met de wedstrijd en deze duurde tot 2 uur. De vis was vandaag heel moeilijk te vangen en als je al een vis ving was dat een mini baarsje van 5 a 7 cm. Dus er moest vandaag "gewerkt" worden voor een paar kilo. Er werd onder de wedstrijd door Gerard Bloem een dikke snoek gevangen van ongeveer 80 cm. Na ruim 10 minuten een groot gevecht  met deze snoek, werd die door zijn koppelmaat geschept en op de foto gezet en daarna weer netjes terug gezet in het water om weer te kunnen worden gevangen door een snoekvisser.

Om precies 2 uur klonk het eindsignaal en werd er begonnen met het opruimen van de spullen. Tijdens het wegen werd duidelijk hoe slecht de vangst vandaag was geweest. De winnaars hadden "maar" 5450 gram, terwijl de vorige wedstrijd de vangst van de winnaars 19 kilo was! Bij de prijsuitreiking was er een gebakken makreel die geschonken was door Willem Middelkoop die verloot zou worden onder de niet prijswinnaars. Maar die besliste unaniem, dat niet verloot moest worden maar voor Henk Eleveld deze in ontvangst moest nemen. Deze man verzorgt altijd de nummers voor de loting. Henk nam deze met water in zijn mond in ontvangst en bedankte de niet prijswinnaars voor deze onverwachte lekkere makreel.

Ook willen wij de familie Hooyman bedanken voor de lekkere warme saucijs die wij onder het vissen geschonken kregen en wat wij ons met deze kou lekker lieten smaken.

 

De uitslag van vandaag is:

1ste.  Rob Jansen-Henk Scholtens:             5450 gram
2de.   Rinus Ottens-Gerrie Bontekoning:      4150 gram
3de.   Bas v/d. Hust-Melvin Scholtens:         3850 gram
4de.   Joop Derksen:                                     3450 gram
5de.   Gerard Bloem-Willem Middelkoop:     2750 gram
6de.   Ed Heeneman-Henk Eleveld:             1550 gram
7de.   Stefan Hooyman-Thierry Grade:         1250 gram
8ste.   Cees Hooyman-Dennis Hooyman:       450 gram

 

 

(met dank aan Vis Visser)