Witviswereld

Een van de meest prestigieuze viswedstrijden ter wereld Fish ‘O’ Mania is komende zondag 19 juli weer in z’n geheel live te volgen op RTL-7.

Maar liefst vijf uur lang – van 13.00–18.00 uur - topvissen door teams van twee vissers uit acht landen. En, ook dit jaar aan de meer dan bijzondere Arena-vijver van de Cudmore Fisheries in Whitmore bij Stoke-on-Trent.

Ter plekke weer commentaar van Mr. Vis TV Ed Stoop, terwijl Arjan Klop evenals vorig jaar in de studio zijn technische know how met de kijkers deelt.

Nieuw dit jaar is dat Polen en Hongarije plaats hebben gemaakt voor Italië en België. En, niet onbelangrijk te melden dat er nu minder karpers in de Arena zwemmen dan vorig jaar, maar wel veel meer witvis en andere minder grote vissoorten. Bijvoorbeeld veel halfslag brasems (skimmers), voorns en zeelten. Een visstand en een visserij die geen van de deelnemende landen vreemd is waardoor de superioriteit die de Engelsen alle jaren hebben getoond dit keer wellicht enigszins getemperd wordt.

Want, ook dit jaar bestaat het Engelse team onder het mom van ‘never change a winning team‘ uit Will Raison en Des Shipp, maar zijn ook Jurgen Spierings en Dieter Friederichs als goede tweede in 2014 namens Nederland van de partij.

Ook nu elk half uur een weging van de vangst met telkens een (nieuwe) tussenstand. Dat betekent spanning tot het laatste signaal heeft geklonken en bekend wordt wie de bepaald niet oninteressante pot van tienduizend pond, dan wel de helft voor de nummer twee in de wacht sleept. Maar, toch vooral wie de eer heeft tot winnaar van Fish ‘O’ Mania International 2015 te worden uitgeroepen.

En, voor wie alvast een beetje in de stemming wil komen heeft RTL-7 om 9.30 uur een voorbeschouwing van de wedstrijd.